Meclis Canlı

Toplu Taşımada Mobil Uygulama


10.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşım hayatını kolaylaştıracak devrim niteliğinde yeni bir akıllı uygulama hizmetini devreye soktu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma sunulan uygulamanın adı “Muğla Kentkart”. Bu uygulama ile vatandaşlar MUTTAŞ (Muğla Kent Hizmetleri) ve ÖTTA (Özel Toplu Taşıma Araçları)nın hareket saatleri, araçların güzergâhları ve bulunduğu durağa varış saatlerini GPS vasıtası ile öğrenebilecek. Hazırlanan uygulama kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak her yaştan insanın rahatlıkla kullanabileceği bir durumda hazırlanmış durumda.

Uygulama ile vatandaşlar bulunduğu yere yakın tüm durakları ekranda görebilecek ve kolayca duraklar hakkında bilgi alabilecek. Uygulamada beklenen otobüsün bulunduğu durağa ne kadar sürede geleceği, otobüsü kaç durak geride olduğu gibi bilgiler de yer alıyor.

Uygulamada ayrıca konum kullanılarak en yakın kentkart yükleme noktaları görülerek bilgi alınabilecek.


Uygulamada;

  1. “muğlakentkart işlemleri” menüsünden; size en yakın Muğla kentkart yükleme noktasını harita üzerinden görerek en kısa şekilde nasıl gideceğinizi görebilir, kent kartınızın üzerindeki alias (seri no) numaranızı yazarak kartınızda kalan bakiyeyi anında öğrenebilirsiniz.
  2. “yolcu bilgilendirme”menüsünden; anlık konumunuz alınarak size en yakın duraklar listelenmektedir. Size en yakın durağı seçerek seçtiğiniz durağa yaklaşmakta olan otobüslerin hat kodu ve güzergâh ismi ile birlikte kaç dakika sonra geleceğini ve kaç durak kaldığını harita üzerinde görebilir, durağa yaklaşmakta olan aracı anlık olarak görebilirsiniz.
  3. “nasıl giderim” menüsünden; Bulunduğunuz konum anlık olarak alınarak harita üzerinden gideceğiniz yeri seçebilir, aynı zamanda gitmek istediğiniz yeri çıkış ve varış noktası menüleri yardımıyla işaretleyerek en kısa şekilde “hangi durak”’tan “hangi araca” bineceğinizi anlık olarak öğrenebilir, kaç dakika sonra hedefinize ulaşacağınızı görebilirsiniz.

Uygulama üzerinden;

  • Rota/Güzergâh arama
  • En yakın durakların harita üzerinde interaktif sunumu
  • Gerçek zamanlı bilgi
  • Otobüslerin nerede olduğunu gerçek zamanlı sunumu
  • Bir sonraki toplu taşıma aracının geliş süresi
  • Favori duraklar – hızlı erişim için sık kullandığınız güzergâh ya da durakları kaydedebilirsiniz.

Uygulamanın Android telefonlar için indirme adresi;

https://play.google.com/store/apps/details?id=kentkart.mobile.muglakentkart

Uygulamanın IOS için indirme adresi;

https://itunes.apple.com/tr/app/mu%C4%9Fla-kentkart/id1220772502?mt=8