Meclis Canlı

Toplu Taşımada Dönüşüm Devam Ediyor


09.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen Ulaşımda Dönüşüm projesi kapsamında 2017 yılının ilk UKOME toplantısı sonrasında dönüşüm projesine yeni araçlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla’daki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmaya bu kapsamda çeşitli projeler hayata geçirmeye devam ediyor.


Yürütülen çalışmalar sonucunda 2017 yılının ilk UKOME toplantısında; Bodrum İlçesinde şehir içinde Hastane, İçmeler, Albatros, Barış Sitesi, Kalekonut,  Mutlu Sitesi ve Bardakçı güzergahlarında faaliyet gösteren S.S.136 No'lu Şehir İçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (37) araç ile Milas İlçesinde Milas Birlik Kooperatifi Milas-Pıracık güzergahında (4) araçla Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüştü.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/05/2015 tarihli ve 169 sayılı kararı ile özel taşımacılık statüsündeki kooperatif, birlik ve köy statülü araçların Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüşümü Ulaşım Ana Planı kapsamında değerlendirilmiş, mevcut taşıma sisteminin Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne kavuşturulma, engelli erişimli ve ayakta yolcu taşıma kapasiteli araçlar ile değiştirilmesi ve hizmet alanının genişletilerek 4736 sayılı Kanun kapsamındaki 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler, şehit yakını ve gaziler ile Kanun kapsamındaki diğer vatandaşların ücretsiz olarak taşınması sağlanacak.

Bu konuda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “İl genelinde Özel Toplu Taşıma Aracına dönüşümler devam ediyor. 2017 yılının ilk UKOME toplantısı sonrasında dönüşüme yeni araçlar katıldı. Yürütülen Ulaşımda Dönüşüm projesiyle il genelinde en iyi ulaşım hizmetini sağlamak için çalışıyoruz. Projelerimizle bu çalışmaları her geçen gün daha iyiye götüreceğiz.” İfadeleri yer aldı.