Meclis Canlı

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı


13.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel- İş Sendikası arasında 412 personelin faydalanabileceği 3 yıllık toplu iş sözleşmesi yapılan törenle imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel- İş Sendikası arasında 412 personelin faydalanabileceği 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, daire başkanları ve işçiler katıldı.

Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan törende yaptığı konuşmada “Toplu sözleşmenin başta Muğla halkına, Genel İş sendikası ve işçilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Genel İş sendikasının bayrağının Muğla’da dalgalanmasını sağlayan herkese, DİSK, Genel İş dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuşmasına DİSK’i Muğla’da açmak istediklerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün kendilerine çok destek olduğunu ifade belirterek başladı. Beko “Bu gün gerçekten mutlu bir gün. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi yapacağız. Bu toplu iş sözleşmesinde başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Muğla’ya, Büyükşehir Belediyemize ve işçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. İşçisi, memuru ve tüm personeliyle Muğla’yı daha ileri götürmek için çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana işçi ve emekçilerimizin her türlü haklarını koruyor, bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. DİSK, Genel İş gibi sendikalar işçiye bakış açısı ile örnek bir sendika. Büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışan işçilerimizin sendikal haklardan yararlanması için bu gün toplu iş sözleşmesine imza atacağız. Kani Beko ve Remzi Çalışkan’a bu özel güne katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu toplu iş sözleşmesinin belediyemize, sendikalarımıza, işçilerimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.