Meclis Canlı

“Temiz Kalplerle Denize” Projesi Gerçekleştirildi


08.06.2017

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Menteşe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Temiz Kalplerle Denize” isimli proje gerçekleştirildi.

“Temiz Kalplerle Denize” projesi kapsamında; öğrencilere denizler ile doğal kaynakların önemine, kirliliğe ve ekosistemin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekilerek, eğitim faaliyetleri ve etkinliklerle; denizleri korumayı, kirlenmesini engellemeyi görev edinecek, sorumluluk sahibi nesillerin yetiştirilmesi amaçlayan etkinlikler Fethiye ilçesinde düzenlendi. 2 gün süren etkinliklere, Menteşe ilçesinden Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu ve Menteşe Cumhuriyet Ortaokulundan 50 öğrenci katıldı. Öğrencilere, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi binasının alt katında bulunan Sualtı Atık Sergisi’nde etkileşimli eğitimler ile müzenin tanıtımı yapıldı.

Ziyaret kapsamında öğrencilere, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Fethiye Limanı gezdirilerek, deniz kirliliğinin nedenleri, teknelerden ve insanlardan kaynaklanan deniz kirliliği hakkında bilgiler yazılı ve görsel olarak bilgilendirme yapıldı. Liman gezisi esnasında öğrenciler en çok liman dalgıcı tarafından deniz dibinden çıkartılan çöp örneklerine şaşırdılar. Bu uygulama ile denizlerimizin nasıl ve neden temiz tutmamız gerektiği aktarıldı.

Muğla’da turizmin canlı kalması ve bölge halkının kalkınması, hem de doğal güzelliklerin bozulmaması, eşsiz koy ve denizlerimizin hep temiz kalması amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalar öğrencilere anlatıldı. Ayrıca öğrencilere Göcek Atık Kabul Tesisinde atık toplama teknesi tanıtıldı.