Meclis Canlı

‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi üreticiye umut oluyor


07.01.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin verimli topraklarında üretmesi, toprağını değil ürününü satması amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında 220 üreticiyi ziyaret etti.

Muğla genelinde kurulduğu 2014 yılından beri tarıma büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarlanıza Geliyoruz projesi ile Muğla’da tarım faaliyetlerine doğrudan dokunarak, üreticilerin tohumdan hasada kadar yanında olmaya devam ediyor.

220 üreticinin arazisine gidilerek bilgilendirme yapıldı

‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Muğla ilinin 5 bölgeye ayrılmasının ardından pilot olarak 1. Bölge olarak belirlenen Menteşe, Kavaklıdere, Ula ve Yatağan ilçelerinde proje hayata geçirildi. 1. Bölgeden gelen talepler doğrultusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 220 üreticinin arazisine gidilerek yetiştirdikleri bitkiler hastalık, zararlı ve besin eksikliği konularında incelenerek üreticilere yetiştiricilik ve zirai mücadele konularında bilgiler verildi. Ekipler tarafından ziyaret edilen arazilerde toprak numuneleri alındıktan sonra Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarına analize gönderilerek çıkan sonuca göre bir yıllık ilaçlama ve gübreleme reçeteleri oluşturularak üreticiye teslim edildi.

Muğla’nın hastalık, zararlı ve ürün deseni haritası da çıkartılarak üreticilerin bilgisi ve kullanımına sunulacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından pilot bölge olarak belirlendikten sonra çalışmaların başladığı 1. Bölgeye (Menteşe, Kavaklıdere, Ula, Yatağan)  ilerleyen dönemlerde diğer bölgeler de katılacak. Muğla’nın dört bir köşesinde üreticilere birebir ulaşarak sorunlarına çözüm olmaya devam edecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Tarlanıza Geliyoruz projesi kapsamında toplanacak bilgiler doğrultusuna Muğla’nın hastalık, zararlı ve ürün deseni haritası da çıkartarak üreticilerin bilgisi ve kullanımına sunacak.