Meclis Canlı

Tarihe dokunarak şahit olanlar


04.06.2018

Çanakkale gezisine katılan Fethiye Aktı Nokta Körler Derneği üyeleri tarihe dokunarak şahit olduklarını ve bu fırsatı kendilerine sunduğu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi nedeniyle Fethiye Altı Nokta Körler Derneği Başkan Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Başkan Gürün’e Teşekkür


Dernek üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan Dernek Başkanı Mehmet Üstün, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Çanakkale’ye üyelerimizin de arasında bulunduğu bir gezi düzenlendi. Tarihin en büyük destanının yazıldığı Çanakkale’de çok duygusal anlar yaşandı. Gözlerimiz görmese de arkadaşlarımız dokunarak bu destana şahit olma fırsatı yakaladı bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Engelliler Sosyal Yaşamın Ayrılma Bir Parçası Olmalı


Bu ziyaret nedeniyle şeref duyulduğunu söylen Başkan Dr. Osman Gürün, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdan kopuk yaşamamaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Başkan Osman Gürün, “Bütün engellilere engel durumlarına göre katkı yapabilmek ve hayatlarını kolaylaştırmak ve ailelerini rahatlatmak adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Evde Bakım hizmetleri, Engelli Nakil, Kısa Mola, Engelsiz Plaj gibi hizmetlerle engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine yardımcı olmak için çalışıyor onların sosyal hayatta daha fazla yer almalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra özellikle kadınlarımız ve yaşlılarımız içinde farklı hizmetler sunuyoruz ve Sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.