Meclis Canlı

Süleyman Seba Parkı Açıldı


13.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla 1903 Beşiktaşlılar Derneği’nin katkılarıyla Süleyman Seba Parkı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın da katıldığı törenle açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla 1903 Beşiktaşlılar Derneği tarafından Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesinde yapılan, sadece Beşiktaş camiasının değil bütün spor kulüplerinin saygı duyduğu efsane başkan Süleyman Seba’nın isminin verildiği Süleyman Seba Parkı Beşiktaş kulübü yöneticileri, diğer takım taraftarlarının da katıldığı törenle açıldı.

Süleyman Seba Parkı açılış töreninde konuşan Muğla 1903 Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ongun Emgin, Beşiktaş kültürünü, ahlakını en iyi şekilde temsil eden Süleyman Seba ismini ve gülümseyen yüzünü yaşatmak için anıtlaştırdıklarını söyledi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, spor adamlığı ile spor camiasının en önemli isimlerinden Süleyman Seba’nın rakiplerine saygısı, efendiliği, centilmenliği ile hayatın her alanında örnek gösterilen bir kişi olduğunu söyledi.

Süleyman Seba İsmi Bütün Renkleri Bir Araya Getirdi

Süleyman Seba Parkı açılışına katılan ve büyük ilgi ile karşılaşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman açılışta, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e, Muğla 1903 Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ongun Emgin’e Süleyman Seba parkı ve heykelindeki emekleri için teşekkür etti. Süleyman Seba isminin yaşaması gerektiğini söyleyen Fikret Orman, sporda mütevaziliği, Beşiktaşlılık duruşunu Süleyman Seba’dan öğrendiklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, futbolcu, yönetici, kulüp başkanı olarak örnek kişiliği ve centilmenliği ile bütün kulüpler tarafından sevilen Süleyman Seba isminin Muğla’da bu parkla yaşayacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Süleyman Seba, futbol oynadığı dönemde centilmenliği, yönetici ve kulüp başkanlığı döneminde rakiplerine saygısı, beyefendiliği, nezaketiyle bütün kulüpler tarafından sevilen, adeta spor camiasında bütün kulüplerin onursal başkanıydı. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu dönemde Süleyman Seba’nın bütün kulüpleri birleştiren, bir arada tutan nezaketinin, saygısının, davranış biçiminin örneklenmesi, tekrar tekrar öne çıkarılması gerekiyor. Muğla’da Düğerek Mahalle’mizde onursal başkanımız Süleyman Seba ismi bu parkla yaşayacak.” dedi.

Süleyman Seba Parkı açılış töreninde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Muğla 1903 Beşiktaşlılar Derneği, yönetim kurulunun aldığı kararla, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Muğla 1903 Beşiktaşlılar Derneği onursal başkanlığının verildiğini açıkladı.