Meclis Canlı

Su Ürünleri Sektörü İçin İkinci Toplantı Yapıldı


21.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen, GEKA tarafından desteklenen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi danışmanlığında ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Muğla Büyükşehir Belediyesinin Su Ürünleri Sektörüne Yönelik Stratejisinin Belirlenmesi Projesi” kapsamında ikinci toplantı gerçekleştirildi.

 Muğla Büyükşehir Belediyesinin Su Ürünleri Sektörüne Yönelik Stratejisinin Belirlenmesi Projesi için ilk toplantı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. İkinci toplantı Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Eşen Havzasındaki alabalık üretim sektörünün mevcut durumu, havzaya tarım, hayvancılık, balıkçılık ve bunlara dayalı sanayi ile HES sektörlerinin ve konutların eşen çayına olan etkisinin mevcut durumun tespiti ve çözümü hakkında bilgi alışverişi yapıldı.   

Toplantı Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İl Temsilciliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü, Seydikemer Belediye Başkanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, DSİ, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği, Sulama Birlikleri, Muhtarlar ve yetiştirici temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.