Meclis Canlı

Stajyerler Başkan Gürün ile Buluştu


21.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde staj yapan öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne 2015-2016 eğitim, öğretim yılında staj başvurusu yapan 5 farklı lise 10 farklı bölümden 41 öğrenci, 22 ilden, 26 farklı üniversiteden 37 farklı bölümden 70 öğrenci olmak üzere toplamda 111 öğrenci Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile bir araya geldiler ve tanışma fırsatı buldular.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı, 2015-2016 yılında farklı lise ve üniversitelerden 111 öğrencinin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne stajının kabul edildiğini, öğrencilerin mesleki hayatlarında başarılı olabilmeleri, kurumları tanımaları için her türlü desteği sağladıklarını söyledi. Stajyer öğrencilerin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ve belediyeyi tanımaları, tanışmaları için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Ali Zağlı, öğrencilerden de böyle bir talebin kendilerine geldiğini sözlerine ekledi.

“Yaşlıların Tecrübesi ve Birikimi Gençlerin Dinamizmi ile Buluşmalı”

Eğitim ve öğretim hayatında okullarda verilen eğitimin yanında öğrencilerin uygulamalı eğitimlerle, stajlarla ileriki yaşamları için tecrübe kazanacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaşlıların tecrübesi ve birikiminin gençlerin dinamizmi ile buluşmasının çok önemli olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Lise ve üniversitelerde yapılması zorunlu olan stajlarınızı sadece gerekli olduğu için kağıt üzerinde yerine getirmek doğru bir yaklaşım değil. Muğla Büyükşehir Belediye’mizin farklı dairelerinde, birimlerinde staj yapan siz öğrencilerimiz gerek yaptığınız gözlem, gerek sorduğunuz sorularla ilerideki mesleğiniz, kariyeriniz için tecrübe kazanıyorsunuz. Sizlerle buluşmadan önce belediyemizin farklı birimlerindeki genç ve dinamik personelimizle yeni bir proje için toplantı halindeydik. Onlar da sizler gibi bu aşamalardan geçerek, çalışarak belki de hayallerindeki mesleğe sahip oldular. Yaşlıların tecrübesi ve birikimini siz gençlerin dinamizmi ile birleştirmemiz gerekiyor. Her türlü görevin üstesinden gelmek ve en iyisini başarmak için çok çalışmalı, kendinizi her konuda eğitmelisiniz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde staj yapmanın ayrıcalığı ve size kazandırdıklarının meslek hayatınızda ve kariyerinizde sizlere büyük yarar getireceğine inanıyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.