Sportif Yetenek Taraması tamamlandı

26.06.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Marmaris Belediyesi işbirliğinde hazırlanan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 18-23 Haziran tarihleri arasında Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonu’nda yapılan Sportif Yetenek Taraması tamamlandı.

Marmaris’te 300 öğrencinin katıldığı Sportif Yetenek Taramasında elde edilen verilerin analizleri yapılarak çıkan sonuçlar ‘Sporcu Karnesi’ olarak öğrencilere teslim edilecek.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesiyle 7-12 yaş arası çocukların sportif yeteneklerinin bilimsel yöntemlerle tespit edilerek ailelere verilecek ‘Fiziksel Uygunluk Kartı’ ile çocukların yatkın oldukları spor branşlarına yönlendirilmesi hedefleniyor.

Proje, toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması, çocuklara sporu sevdirmek ve çocukları sporla tanıştırmak amacıyla başlatıldı.