Meclis Canlı

Sosyal Yardımlarda Büyükşehir’in Karnesi Pekiyi


26.01.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bugüne kadar, 546 aileye toplamda 425 bin 750 lira yardımda bulunarak vatandaşlara bir nebze de olsa destek oldu. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, gıda yardımı, kırtasiye yardımı, sağlık yardımı ve Destek Kartla sosyal yardımda bulunuldu. Ayrıca Paylaşarak Sevindir projesi ile de giysi ve ev eşyası yardımı yapıldı. Muğla ili genelinde 546 aileye 425 bin 750 lira yarımda bulundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Destek Kart projesi 423 aileye ulaştı ve 276 bin 150 lira yardım yapıldı. Paylaşarak Sevindir Projesi ile de 253 aileye ulaşıldı.



Büyükşehir Evde Bakım Hizmetlerinde Tıbbi Müdahale Sayısında 20 Bini Geçti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ile bugüne kadar 6019 haneyi ziyaret ederek 22 bin 225 tıbbi müdahalede bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlar tarafından en çok beğenilen hizmetlerinden biri olan ve uzman ekipler tarafında verilen Evde Bakım Hizmeti 6019 hanede 22 bin 225 tıbbi müdahale sayısına ulaştı. Ayrıca 4635 kişinin de kişisel bakımını yapan ekipler, 2920 hastanın da hastaneye ve evlerine nakillerini gerçekleştirdi. Aralık 2015  Engelli Nakil Aracı Hizmetini de devreye sokan Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 96 engelli vatandaşa sosyal hayattaki işlerini daha kolay yapabilmeleri için hizmet verdi.



“Bir Elin Verdiğini Diğer Elin Görmemesi Gerektiğinin Bilinciyle Vatandaşlarımıza Çağdaş ve Faydalı Yöntemlerle Destek Oluyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Muğla ili genelinde farklı kanallarla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıklarını, modern ve çağdaş yöntemlerle ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduklarını söyledi. Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden itibaren Muğla genelinde evde bakım hizmeti, destek kart, paylaşarak sevindir projelerimizle vatandaşlarımızın evlerine misafir oluyor, uzman ekiplerimizle ihtiyaçlarını belirliyoruz. Maddi desteğin yanında bazı ailelerimize kırtasiye yardımı ya da herhangi bir afet veya yangın sonrası acil ihtiyaçları doğrultusunda yardımda bulunarak yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğinin bilinciyle vatandaşlarımıza çağdaş ve faydalı yöntemlerle destek oluyor, sosyal belediyecilik anlamında üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.” dedi.



“Vatandaşlarımızın Mutluluğu, Memnuniyeti, Teşekkürü Bizler İçin Yeterli. Çünkü Muğlamızda Büyük Bir Aileyiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sosyal belediyecilik hizmetlerinde vatandaşların farklı ihtiyaçlarına cevap vererek yanlarında olmak için birçok hizmeti hayata geçirdiklerini, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yetkileri doğrultusunda her zaman vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bütün hizmetleri birbiri ile bağlantılı ve vatandaş odaklı hizmetler. Evde Bakım Hizmetimiz için evlerine misafir olduğumuz ailelerimizin ziyaretleri sırasında uzman ekiplerimizin tespit ettiği farklı ihtiyaçları olduğu tespit ediliyor. Ya da itfaiye ekiplerimiz herhangi bir yangın esnasında evi zarar gören ve maddi durumu iyi olmadığı için evini yaptıramayacak olan vatandaşlarımızı belirliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak yetkilerimiz doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara farklı yöntemlerle yardımcı oluyor, onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğu, memnuniyeti, teşekkürü bizler için yeterli. Çünkü Muğlamızda büyük bir aileyiz.” dedi.