Meclis Canlı

Sosyal Belediyecilikte Büyükşehir Farkı


03.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptığı çalışmalarla vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım ve destek kart hizmetleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Evde bakım hizmetleri Ekim ayı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı ve toplantıya İlçelerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmetler uzmanı ve diğer personel katıldı. Toplantıda, sağlık ekiplerinin il genelinde ekim ayı içerisinde 239 yeni haneyi ziyaret ederek 2 bin 512 tıbbi müdahalede bulundukları belirtildi. 2014 Ağustos ayında başlayan evde bakım hizmetleri kapsamında ekipler bugüne kadar toplam 5 bin 837 yeni hane ziyaret etti ve 16 bin 359 tıbbi müdahale sayısına ulaştı. Aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında personele, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altıparmak tarafından yanık ve yara bakımı konularında hizmet içi eğitim verildi.



“Destek Kart İle İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımızın Yanındayız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerinden biri olan ve 22 Temmuz 2015 tarihinde başlattığı “Destek Kart” projesi bu güne kadar 286 ihtiyaç sahibi aileye ulaştı ve toplam 51 bin 900 TL yardımda bulundu. Vatandaşlar Destek Kart hizmeti ile pos cihazı bulunan her yerden gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, evde bakım ve destek kart hizmetleri ile Muğla İli genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya ve yüzlerini bir nebzede olsa güldürmeye çalıştıklarını söyledi. Hacı Koç; “Vatandaşlarımıza etkin, güvenilir ve düzenli bir şekilde destek oluyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptığımız çalışmalardan biri olan evde bakım hizmetleri ile ekiplerimiz il genelinde bir çok haneyi ziyaret ederek vatandaşlarımıza tıbbi müdahale, genel bakım ve hasta nakil hizmetleri veriyor. Bunun yanında 22 Temmuz 2015 tarihinde başlattığımız Destek Kart projesi ile 286 ihtiyaç sahibi ailemize ulaşarak 51 bin 900 TL yardımda bulunduk. Destek Kart, 150-250 TL limiti olan, Muğla ili genelinde Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden, sosyal inceleme görevlilerinin incelemesinden sonra sosyal yardım almasına karar verilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriliyor. Vatandaşlarımız Destek Kartla pos cihazı olan her yerde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Çağdaş bir yöntemle vatandaşımızın yanında oluyor ve kendi ihtiyacını karşılamasını sağlıyoruz. Vatandaşlarımız için sosyal projeler üretmeye ve hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.