Meclis Canlı

SOGEM ’den Akademik, Sanatsal, Kültürel eğitimler


29.05.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) bünyesinde kurulan kulüpler bünyesinde gerçekleştirilen akademik, sanatsal ve kültürel eğitimlerle gönüllü öğrenciler hayata hazırlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilişim Merkezi’nde verilen Avrupa Gönüllü Hizmeti Eğitimi, 41 Soruda Avrupa Gönüllü Hizmeti Eğitimi, Takım Çalışması ve İletişim Eğitimi ve Eleştirel Sanat Günleri çerçevesinde gönüllü öğrenciler gelişimlerine ve akademik hayatlarına katkı sağlayacak bilgilerle donatılıyor.

Atölye çalışmalarının yoğun katılımla geçtiği kulüp faaliyetlerinde uygulamalı sanat eğitimi ve bunun yanı sıra ressamların yapmış olduğu eserlerinin irdelenmesi yorumlaması ve kısa hayat hikâyelerinin anlatıldığı kısa belgesel gösterimleri yapılıyor.

Eleştirel sanat eğitimleriyle, öğrencilerin sanat eserini farklı bir bakış açısıyla izlemesi, algılaması, eser hakkında düşünmesi ve tüm bunları birleştirerek eserle ilgili görüşlerini ifade edebilmesi sağlanıyor.

İletişim teknikleri eğitimi ile gönüllü öğrencilerin; etkili iletişim tekniklerini öğrenmeleri, bu sayede iş hayatının ve günlük hayatın stresinden kurtulmaları, sağlıklı bir şekilde hedef belirlemeleri, başarılı ve mutlu bir hayata kavuşmaları için gerekli motivasyonu kazanmaları amaçlanıyor.

Güzel Sanatlar Kulübünde gönüllü öğrencilerin yaptığı çalışmalar Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte sergilendi.

Eğitimlere katılan öğrenciler gelişimlerine ve akademik hayatlarına katkı sağlayan bu tür faaliyetlerin desteklenmesinden memnuniyetlerini belirterek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkürlerini ilettiler.