Meclis Canlı

Şoför Esnafından Büyükşehir’e Teşekkür


07.12.2015

Muğla genelinde toplu ulaşımda dönüşümü ilk olarak gerçekleştiren Yatağan Kooperatifi üyeleri, desteklerinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulundular.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda başlattığı dönüşüm çalışmaları vatandaşlardan ve şoför esnafından büyük destek görüyor. Vatandaşların daha konforlu daha rahat şekilde seyahat edebilmeleri için ulaşımda dönüşümü ilk olarak gerçekleştiren Yatağan Kooperatifi üyeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular. 20 Nolu Yatağan Kooperatifi Başkanı Tugay Yaka, 112 araçla sürdürdükleri seferlerini artık 28 modern, konforlu, engelli rampalı araçla Muğla Büyükşehir Belediyesi Özel Denetimli Halk Otobüsü olarak vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi. Yaka, toplu ulaşımda gerçekleştirilen dönüşüm ile vatandaşlara daha kaliteli hizmet verdiklerini, kendilerinin de kazançlarının artığını ve yeni modern araçlarla giderlerinin en aza indiğini söylerken dönüşüm aşamasında kendilerine her türlü desteği veren başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere tüm ekibine teşekkür etti.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, “Büyükşehirlerde akıllı sistemlerle desteklenen bütünleşik toplu taşıma sistemlerinin hayata geçirilmesi’’ hususunun da hükümet programında açıklandığını belirterek,  Muğla ili genelinde hizmet veren şoför esnafını mağdur etmeden ve onların menfaatlerini gözeterek vatandaşların daha konforlu daha rahat seyahat edebilmeleri için toplu ulaşımda dönüşüm çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kolukısa; “5216 sayılı kanun ile Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin görev ve yetkileri kapsamında ulaşımda dönüşüm konusundan toplu taşımacı esnafımızı bilgilendiriyor, verimsiz, atıl, çalışmayan araçlara ödenen araç başı zarar maliyetlerinin ortadan kaldırılarak, daha çağdaş toplu taşıma standartlarında belediyenin otobüsleri ile aynı koşullarda vatandaşlara hizmet vermelerini sağlıyoruz. Vatandaşlarımız yasal hakları olan 65 yaş üstü, şehit yakını, gazi, milli sporcu gibi ücretsiz toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabiliyor, kamu odaklı bu sistem ile hem şoför esnafımız hem de vatandaşlarımız daha kazançlı hale geliyor.” dedi.

“Muğla için birlikte karar veriyor, Muğla için hizmet üretiyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde ulaşımda yaşanan değişimin vatandaşların ve bu sektörden ekmeğini kazanan şoför esnafının yararına olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak şoför esnafına her türlü desteği sağladıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla ilimizde ulaşımda kooperatiflerimiz ve şoför esnafımızla birlikte hareket ediyor, vatandaşlarımız ve bu sektörden ekmek yiyen esnafımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ulaşım alanında yaptığımız çalışmalarla bütün vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu seyahat etmelerini sağlıyor aynı zamanda 65 yaş üstü, gazi, şehit yakını gibi vatandaşlarımızın yasal hakları olan ücretsiz taşımacılıktan yararlanmalarını sağlıyoruz. Bu sektörden geçimini sağlayan kooperatiflerimiz ve şoför esnafımızla birlikte karşılıklı konuşarak, birbirimize katkı sağlayarak dönüşümü sağladık. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın memnuniyeti bizim için çok önemli. Çünkü Muğla için birlikte karar veriyor, Muğla için hizmet üretiyoruz.” dedi.