Sivrisinek ve haşere ile mücadeleye sürüyor

27.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi 12 ay boyunca devam eden haşere ile mücadele kapsamında vatandaşların daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte oluşan uygun üreme ortamları nedeniyle sivrisinek ve haşere popülasyonunda artış riski oluşması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri artışın önlenmesi amacıyla mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Geçen yıllarda belirlenip kaydı yapılan jit alanlarına gereken müdahaleler rutin olarak yapılırken, çöplüklerde karasinek, rögar ve fosseptiklerde hamamböceği ile fare, sazlık, bataklık ve dere gibi büyük alanlarda sivrisinek mücadeleleri için uzun süre etkili olan biyosidal ürün uygulamaları yapılıyor.

Yıl boyu yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında ise vatandaşlara sivrisinek ve haşere ile mücadelede etkin yollar ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler veriliyor.