Sivrisinek ve Haşere İle Mücadelede Ara Yok

07.08.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yılın 12 ayı boyunca sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında ise çalışmalarını arttırarak devam ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde yıl boyunca yürüttüğü çalışmalarla popülasyonu azaltarak daha rahat bir alan sağlamaya çalışıyor.

Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Bilindiği gibi hiçbir vektör kontrol programı,  uygulayıcılara yeterli bilgi verilmeden ve halk desteği sağlanmadan başarıya ulaştırılamaz. Kültürel (bilgilendirme) ve bu arada yapılan fiziksel mücadele, bilinen geleneksel ilaçlama yöntemlerine göre daha etkili, ekonomik ve çevre dostu olmakla birlikte modern vektör mücadelesinin en önemli ayaklarından biridir. Bunun için Sivrisinek ve karasinek mücadelesinde vatandaşlarımızın hassas olması gerektiği konular şöyledir;

* Evinizde ve çevrenizde üreme alanı olabilecek en küçük su birikintisine dahi izin vermeyiniz.

*Bodrum katlarınızda su birikintisi olması durumunda mutlaka boşaltılmasını sağlayınız.

*Foseptik kapaklarının aralık kalmadan yerleştirilmesine ve sünger marifeti ile kapatılmasına, çatılarda bulunan havalandırma bacalarınızı sinek teli ile örtmeye özen gösteriniz.

* Kış mevsimi boyunca havuzlarda birikmiş olan suyu tahliye ediniz.

* Hayvanların içme sularını mutlaka haftada bir dökerek yenileyiniz.

* Kullanma suyu için depolanan suların üzerini kapatınız.

* Çevremizde bulunan kullanılmayan kap-kacak, kova, bidon ve buna benzer malzemeler içlerinde su birikimi olmayacak şekilde ters olarak kapatınız.

* Tarla ve bahçelerde su birikintisi oluşturabilecek çukurları doldurunuz.

* Etrafınızda açıkta çöp bırakmayınız. Çöp poşetlerinin ağzını sıkıca kapatınız. Konteynerlerin kapağını mutlaka kapatınız.

* Gübreliklerin üzerini naylon vb. bir örtü ile karasinek girişine izin vermeyecek şekilde kapatınız.

* Bahçelerdeki meyve ağaçlarından düşen meyveler, çürümüş meyve sebze artıklarını uzaklaştırınız.