Meclis Canlı

Sivrisinek Bölgemizin Kaderi Olmayacaktır


09.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ortaca-Dalaman-Köyceğiz İlçelerinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadeleye hız kesmeden devam ediyor.

Dalyan ve Sarıgerme Turizm alanlarında yapılan haşere ve sivrisinek mücadele çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirten turizm işletmecileri, Son 30 yıl içinde haşere yönünden bu kadar rahat sezon geçirmediklerini, sivrisineğin Dalyan’ın kaderi olamayacağını, Büyükşehir Belediyesinin haşere mücadelesini takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, bölgedeki üreme alanlarının belirlenerek gerekli önlemlerin alındığını ve periyodik olarak ilaçlamaların devam ettiğini söyledi. Hacı Koç; “Söz konusu üreme alanları ve haşere ile mücadele konusunda bilgilendirme afişleri ve broşürleri belediyelere, Mahalle muhtarlıklarına, umuma açık yerlere asılmış ve halkımıza dağıtılmıştır. Ekiplerimizce de bilgilendirme pratik ve teorik olarak yapılmıştır. Ekiplerimiz ilaç kullanımı, ilk yardım, iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında eğitimlidir. Haşere mücadelesinde ilk olarak biyolojik ve hormonal ilaçlar kullanılmakta olup, kimyasal ilaçların kullanılması ise son tercihimizdir.” Şeklinde konuştu.