Meclis Canlı

Seydikemer Muhtarlarından Gürün’e Tam Destek


26.09.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Eşen Mahallesinde başlatmış olduğu Atıksu arıtma tesisi temel atma töreninde konuşan Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, “Seydikemer yeni ilçe oldu. Başkanımız Dr. Osman Gürün’e gittik, biz taşın altına elimizi koymaya hazırız dedik başkanımız ise yüreğini koydu. Bizde muhtarlar olarak gövdemizi koyacağız ve başkanımızı destekleyerek aynı şekilde devam etmeye çalışacağız” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Seydikemer İlçesi Eşen Mahallesinin arıtma problemini ortadan kaldırmak için atıksu arıtma tesisi yapımını başlattı. Eşen Mahallesinde gerçekleşen temel atma törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Genel Sekreter Hüseyin Daşgın, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Eşen Mahalle Muhtarı Hüseyin Oktay, 15 farklı mahalle muhtarı, diğer daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kötü Koku ve Sivrisinek Problemi Ortadan Kalkıyor

Eşen Mahallesindeki kanalizasyon şebeke hattının dereye akması nedeniyle bölgede kötü koku ve sivrisinek problemi yaşanıyordu. Bu nedenle başlatılan proje çalışmalarının ardından izin ve mülkiyet süreçleri çözülerek Eşen atıksu arıtma tesisinin temeli atıldı. 860 metreküp kapasiteye sahip olan tesisin, 4 bin 500 kişilik nüfusa 35 yıl hizmet edecek şekilde projelendirildiği belirtildi. Tesisin kısa sürede tamamlanıp bölgedeki arıtma probleminin ortadan kaldırması planlanıyor.

Mehmet Güven, “Başkanımızla Çalışmaya Devam Etmek İstiyoruz”

Temel atma töreninde konuşan Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Başkan Dr. Osman Gürün ile aynı şekilde çalışamaya devam etmek istediklerini söyledi. Muhtar Güven, 2014 yılında Büyükşehir yasası geçtikten sonra Muğla’ya yaklaşık 130 kilometre uzaktan buraya hizmet gelir mi diye endişelerimiz vardı. Bu endişelerimiz sayın başkanımız Osman Gürün ve ekibinin yaptığı çalışmalar sonrasında ortadan kalktı. Çok güzel hizmetler alıyoruz. Artık orada açılış burada açılış diye koşturmaya başladık ve inşallah koşmaya devam edeceğiz. Seydikemer yeni ilçe oldu. Biz taşın altına elimizi koymaya hazırız dedik başkanımız yüreğini koydu. Bizde gövdemizi koyarak başkanımızı destekleyerek aynı şekilde devam etmeye çalışacağız” diye konuştu.

“Hizmet Etmek Büyük Gurur”

Eşen Mahallesinde yapılacak olan tesis ile çevreye yaptıkları yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Hizmet etmenin ne kadar güzel ne kadar kutsal olduğunu biliyoruz iş bizden korksun biz işten korkmuyoruz” dedi. Başkan Dr. Osman Gürün, bu güne kadar Muğla’mıza 1 Milyar 12 Milyon TL yatırım yaptık 267 Milyon TL borç ödedik. Son olarak yaklaşık 600 Milyon TL Dünya Bankası kredisi temin ettik ve bu paranın tamamı alt yapı hizmetlerimizde kullanılacak. İlimize yeni arıtma tesisleri, kanalizasyon, mevcut tesislerin rehabilitasyonu, derin deniz deşarj çalışmaları yapacağız. Şu anda Muğla’da 153 Milyonluk yatırımlarımız devam ediyor. Eşen Mahallemizde yapımına başladığımız bu tesis ile de önemli bir sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Bütün vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.