Meclis Canlı

Sevimli Dostların Havuz Keyfi


10.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok üzerine çıktığı yaz aylarında sokak hayvanlarının olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.  

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Geçici Hayvan Bakımevindeki sokak hayvanlarının aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmemeleri için serbest dolaşım alanında bulunan havuzları yenileyerek hayvanların serinlemesini sağlıyor. Günlük olarak suyu değiştirilip temizlenen havuzlarda serinleyen sokak hayvanları, bol ağaç popülasyonunun bulunduğu ve gölge bakımından zengin doğal yaşam alanlarında dinleniyorlar. Ayrıca sıcak hava ve deri problemlerine karşı hayvanlar tıraş edilip iç ve dış parazitlere karşı da ekipler tarından ilaçlanıyor. Geçici Hayvan Bakımevi ekipleri, sokakta gördükleri tüyleri uzamış ve bakımsız hayvanları bakımevine getirerek gerekli ilaçlamalarını ve tıraşlarını yaptıktan sonra tekrar aldıkları yere bırakıyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Geçici Hayvan Bakımevimizde 2 veteriner hekim, 8 personel ve özveri ile çalışan gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Sokak hayvanları için yaz uygulamaları adı altında serinlemeleri için havuz, iç ve dış parazitlere karşı ilaçlama ve tıraş gibi çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Menteşe Belediyemizin de desteğiyle mevcut doğal yaşam alanlarına ek olarak yaklaşık 200 metrekarelik ilave bir alan daha yapıldı ve sahip bekleyen dostlarımızın daha ferah bir ortamda yaşamaları sağlandı. Geçici Hayvan Bakımevindeki hayvanlarımızı sahiplenerek siz de çalışmalarımıza katkıda bulunabilirsiniz.”