Satranç Turnuvasında Büyük Başarı

03.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcularından Sıla Eylül Türkoğlu Türkiye Küçükler Şampiyonası Satranç Turnuvasında 9'uncu olarak satranç milli takımına girmeye hak kazandı.

24-30 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya- Manavgat'ta gerçekleştirilen Türkiye Küçükler Şampiyonası Satranç Turnuvasına Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, satranç antrenörü M. Kutsoy Gökçe yönetiminde Muğla İli genelinden 13 sporcu ile turnuvaya katıldı. Turnuvada 9 maçta topladığı 6,5 puanla Sıla Eylül Türkoğlu Türkiye 9.su olarak satranç milli takımına girmeye hak kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan yaptığı açıklamada, Türkiye Küçükler Şampiyonası Satranç Turnuvasına toplam 1569 sporcunun katıldığını ve turnuvanın çekişmeli müsabakalara sahne olduğunu belirtti. İnan; “Turnuvada 9 yaş kategorisinde 97 sporcu arasından Türkiye 9.su olmayı başaran sporcumuz Sıla Eylül Türkoğlu'nu kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.