Meclis Canlı

Sahipsiz Dostlar Büyükşehir Güvencesinde


25.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi sahipsiz dostları için 7/24 hizmet vermeye devam ediyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden itibaren Geçici Hayvan Bakımevi’nde toplam 1.275 hayvan sahiplendirildi, 5 bin 64 hayvan kısırlaştırıldı, 2 bin 673 adet hayvan tedavi edildi ve 9bin 338 adet hayvan da rehabilite edildi. Ayrıca 58 ortopedik operasyon  yapıldı. Bakımevinde misafir edilen dostların daha iyi beslenmeleri için toplu yemek çıkan yerlerden kalan yemekler dönüşümlü olarak alınıyor ayrıca sahipsiz can dostlarına yönelik dikkat çekmek için  işletmeler ile görüşülüp projeler başlatıldı. Yapılan projelerde işletmelerdeki kalan yemeklerin bakımevine ulaştırılması sağlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından can dostların korunması ve daha iyi yaşam sürebilmeleri için yapılan çalışmalar ile hayvanları korumanın ve küçük yaşlarda hayvan sevgisinin kazandırılması, hayvanlara karşı duyarlılığın artmasını sağlamak için öğrencilere ziyaretler düzenlenerek hayvanların bakım ve beslenmeleri ile ilgili bilgiler veriliyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Ev ve Süs Hayvanları Satışı Yapanlar veya Yapacak olanlara eğitimler verildi. Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü eğitimleri verildi. Bu eğitim programları ihtiyaç duyulması veya talep edilmesi halinde yeniden düzenlenerek katılımcılara sertifikaları verilmeye devam ediyor.


Muğla’ya yakışan hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi 40 dönüm arazi üzerinde sokak hayvanları için modern, tam donanımlı ve doğal yaşam alanlı geçici hayvan bakım evi inşaatında sona yaklaştı. 2 Milyon 747 bin TL’ye mal olması beklenen ve Menteşe İlçesi Akçaova-Yeşilyurt Mahalleri yolunda 40 dönüm arazi üzerine inşa edilen  Türkiye’nin sayılı barınaklarından biri olacak tesiste idari bina, ilk kabul ünitesi, yavrulu anne ünitesi, hasta ünitesi, karantina ünitesi, operasyon sonrası bakım üniteleri, ameliyathane, muayenehane, kedi üniteleri, açık kapalı kafesler ve doğal yaşam alanları bulunuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda bulunan alanlarda sahipsiz sokak hayvanlarının tüm bakım ve  beslenmeleri ile ilgili ihtiyaçlarını özenle karşılamaya devam ediyor.