Meclis Canlı

Rahat Yaşam İçin Hizmetler Sürüyor


21.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tüm Muğla’da olduğu gibi Bodrum’da da çalışmalarına devam ediyor.  

Vektörle mücadele çalışmalarını yaz kış sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bu dönemde mevsim şartlarının larva üremesini en aza indirgemesinden de faydalanarak kültürel ve fiziksel mücadeleye yoğunluk veriyor. Yürütülen bu mücadele sonucunda sivrisinek popülasyonunda gözle görülür oranda azalma sağlanarak, bölgede yaşayan vatandaşlara rahat bir yaşam alanı oluşturulması amaçlanıyor.



“Rahat bir yaz geçirdik”

Akyarlar Mahallesi’nde 23 yıldır oturduğunu ve bir sitede yöneticilik yaptığını söyleyen vatandaş “Bu seneye kadar sivrisinekle mücadele etmekten teraslarımızda ve balkonlarımızda oturamazdık. Ama bu sene güzel bir yaz geçirdik, hiç sivrisinek yok. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinde çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Bu ülkede böyle bir hizmeti yönetmek, yapmak son derece zor.  Fakat arkadaşlar güzel bir şekilde bu işi yapıyorlar.” İfadelerini kullandı.  

Bodrum’da yaşayan bir diğer vatandaş ise “Geçen senelere göre yapılan çalışmalar sonrasında bu sene sivrisinek yoğunluğu gözle görülür bir şekilde düştü. Rahata kavuştuk, inşallah bu şekilde devam eder.” dedi.

Kamu Alanlarında Fiziksel Mücadele

Fiziksel mücadele çalışmalarına da kış döneminde hız kesmeden devam Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri ortak kullanım ve kamu alanlarındaki foseptik iyileştirmelerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Bodrum genelinde bulunan okul, camii ve Jandarmaya ait fosseptikler uygun hale getirildi.

Konu hakkında görüşlerini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç “Vatandaşlarımızın rahat yaşamalarına katkıda bulunmak için birçok alanda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yapılan olumlu geri dönüşler bizleri mutlu ediyor, bu motivasyonla da tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.