Meclis Canlı

Polonya Başkonsolosu’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret


23.12.2014

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret eden Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, görevine eylül ayında başladığını, Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek açısından Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan Muğla’yı ziyaret ettiğini söyledi. Grzegorz Michalski; “İstanbul Başkonsolosluğu görevime eylül ayında başladım. Türkiye’ye ve Muğla’ya yabancı değilim. Özellikle Muğla, Türkiye’nin turizm denince ilk akla gelen şehirlerinden. Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, turizm ve tanıtım açısından Muğla bizim için çok önemli bir şehir. Bu işbirliği ve ilişkilerde yerel yönetimlere büyük önem veriyoruz. Muğla ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 4. Sefer seçilmenizden dolayı sizi tebrik ediyor, görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski’nin ziyaretinde, Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600 yıllık bir tarihi olduğunu, iki ülke arasındaki ilişkilerin bu tür ziyaretlerle daha da geliştirilebileceğini söyledi. Başkan Gürün; “Türkiye ile Polonya arasındaki dostluğun ve işbirliğinin 600.yılında Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski’nin ziyareti bizleri mutlu etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından tanıtım ve turizm alanlarında işbirliğine gidilebilir. Sayın başkonsolosumuza ziyaretleri için teşekkür ediyor, kendilerine de görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.