Meclis Canlı

Planlama ve Mimari Tasarım Atölyesi Tamamlandı


14.08.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Atölye Muğla Bir, 13 İlçede 13 Atölye  kapsamında geçtiğimiz hafta Menteşe İlçesi Yeşilyurt Mahallesinde çalışmalar gerçekleştirdi.

 

Bahçe Kent projesi kapsamında gerçekleştirilen Muğla Ovası için fikirlerin üretildiği atölye çalışmaları, Yeşilyurt Mahallesindeki Maşat alanının kullanım senaryosuna ilişkin görüşlerin alınması ile başladı. Katılımcılar, Muğla Ovasının geleceğini tasarlarken Karabağlar Yaylasından hangi dersleri alabileceği saha gezileri ve yaylada yaşayan kişilerle görüşmeler yaparak araştırıldı.  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, atölyenin güncel gidişatı hakkında bilgi almak, sorular ve beklentileri karşılıklı dile getirmek üzere Yeşilyurt’ta Atölyeyi ziyaret etti.

 

Atölye yürütücüleri A. Faruk Göksu ve Kerem Ekinci’nin katkılarıyla, yaylanın doğal ekosistemi çok boyutlu geleneksel motifleri çeşitli yorumlamalarla ele alındı ve öneriler geliştirildi. Atölye kapsamında Cengiz Bektaş tarafından tarihten, mimariden ve kentlerden edindiği tecrübe ve bilgileri paylaştığı keyifli bir söyleşi de gerçekleştirildi. Atölye Muğla Bir’in çalışmaları hakkında detaylı bilgi isteyen vatandaşlar muglabir.com adresini ziyaret edebilirler.