Meclis Canlı

“Plajlarda Mavi Bayrak Bilinçlendirme Projesi” Sona Erdi


10.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Plajlarda Mavi Bayrak Bilinçlendirme Projesi” Ortaca-Sarıgerme plajında gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, Ortaca Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği tarafından desteklenen “Plajlarda Mavi Bayrak Bilinçlendirme Projesi” etkinlikleri 06 Ağustos – 10 Ağustos tarihleri arasında yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Proje etkinlikleri kapsamında Sarıgerme plajında2 dakikada plaj temizliği, kırmızı-yeşil pankart oyunu, uçurtma etkinliği, deniz dibi temizliği, yüz boyama etkinliği ve çocuklara yönelik bilgilendirici video gösterimi yapıldı. Düzenlenen etkinliklere çevre ilçelerden öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Plaj temizliği ve deniz dibi temizliğinde toplanan atıklar, plajda çevreci sloganların olduğu pankartlarla birlikte sergilendi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından projeye destek veren kurum ve gönüllü görevlilere teşekkür belgesi takdim edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Plajlarda çevre bilincini arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kırsal kesimden çocuklarımızı plaja getirerek buradaki etkinliğe dâhil olmalarını sağladık. Bu projenin gerçekleşmesine destek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Ortaca Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Süleyman Dağdelen, TÜRÇEV Mavi Bayrak İl Koordinatörü Sayın Gürcan Kaya, SARÇED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz İlhan ve gönüllü görevlilerimize teşekkür ediyorum. Daire Başkanlığı olarak 2015 yılında başlattığımız Plajlarda Mavi Bayrak Bilinçlendirme projemize 2016 yılı yaz aylarında da uygulanmasını programımıza dahil ettik.”