Meclis Canlı

Personele Temel İngilizce eğitimi verildi


21.03.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi, personellerine günlük hayatlarında en çok karşılaştıkları aktivite, hava durumu, meslek tanımları ve zamanlar gibi konularda temel İngilizce eğitimi verildi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dünya’nın en önemli turizm şehri olan Muğla’da yabancı turistlerin daha iyi hizmet alabilmeleri ve diyalog kurabilmeleri için personeline temel İngilizce eğitimi verdi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Seminer-2 salonunda gerçekleşen yüz yüze eğitimde personelin günlük olarak iş ve özel hayatta karşılaşacağı, kişinin kendini, ailesini, yaşadığı yeri  tanıtma, yapılan aktivitelerin anlatımı, ülke ve milletlerin telaffuzu, hava durumu ve meslek tanımları ile zamanlarla ilgili bilgiler verildi.

 

Murat Taşdemir eğitimenliğinde gerçekleşen eğitimler, haftada 2 gün olmak üzere toplamda 100 saat verilecek.

Orman Yangınlarına Müdahale Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevli personele, orman ve kırsal alan yangınları, ormanların yangınlara hassaslık durumu, yangınlara karşı mücadele stratejileri, yangın türleri, orman yangınlarını izleme sistemi, yangınlarda İHA görüntüleri ile 2021 yılı orman yangınları hakkında eğitim verildi.

 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü personeli tarafından verilen teorik "Orman Yangınlarına Müdahale Eğitimi’nden sonra yangınla mücadele faaliyetlerinde kullanılan araçların tanıtımı ve kullanımı ile İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü araçları arası iş birliği ile tatbikatlı eğitim yapıldı.