Meclis Canlı

Patates Verimi, Üreticinin Yüzünü Güldürdü


11.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Katma Değeri Yüksek Alternatif Tarım Ürünleri” projesi kapsamında dağıtılan sertifikalı patates tohumları üreticinin yüzünü güldürdü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından finansmanı sağlanan ve Muğla İli genelindeki üreticilere dağıtılan sertifikalı patates tohumları, bu yılki aşırı yağışlar ve tohumların geç ekilmesine rağmen alınan ürün miktarı ile üreticilerin yüzünü güldürdü. Ekim yapılan bölge ve toprak özelliklerine göre patates verimi dekara 4-8 ton arasında gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çiftçilerimizin gelirini artırmaya yönelik, katma değeri yüksek alternatif tarım ürünleri projesi kapsamındaki ürünlerden biri olan patates tohumları 2015 yılında satın alındı ve çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıldı. Büyükşehir Belediyemizin teknik elemanlarınca yerinde yapılan incelemelerde, çiftçilerimizin, yapılan bu hizmetten memnun olduğu ve dağıtılan tohum miktarının artırılmasını istedikleri gözlemlendi. Çiftçilerimizin sertifikalı ve yüksek verimli tohumlarla gelirini artırma çalışmalarımız 2016 yılında artarak devam edecek.''