Meclis Canlı

Palmiye Kırmızı Böceği İle Mücadele


22.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Palmiye Kırmızı Böceği ile ilgili tespit ve mücadele çalışmaları devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Aksaz Deniz Üs Komutanlığından gelen talep üzerine Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı mühendisleri Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ne palmiye kırmızı böceği ile ilgili teknik bir ziyaret gerçekleştirdi. Üs alanında yapılan incelemelerde 2 adet hurma bitkisinin palmiye kırmızı böceğinin verdiği zarar sonucu öldüğü tespit edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, palmiye kırmızı böceğinin 2005 yılında Mısır'dan ithal edilen hurma bitkisi ile yurda girdiğini ve özellikle son 4-5 yılda palmiye ve hurma bitki türlerinde büyük zararlar oluşturmaya başladığını vurguladı. Tufan; “Palmiye kırmızı böceği ile ilgili tespit ve mücadele çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyor ve bu böcek hakkında vatandaşlarımızda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Aksaz Deniz Üssü'nde yapılan incelemeler sonucunda şehir merkezinden uzak ve diğer alanlardan daha izole bir ortamda dahi bu canlıya rastlanması böceğin ne kadar tehlikeli ve kolay yayılabilen bir tür olduğunu bize gösteriyor. Bu böcek konusunda mücadele çalışmalarına başlamayan vatandaşların bir an evvel önlemlerini alıp ilaçlama çalışmalarını yapmaları gerekiyor.” dedi.

İncelemeler sonrası yapılan toplantıda Üs Komutanlığı teknik personeline palmiye kırmızı böceğinden korunma ve mücadele konuları hakkında Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı mühendislerince bilgi verildi.