Özel Toplu Taşıma Araçlarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

13.01.2016

6 Ocak 2016 tarihinde 29585 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan düzenleme ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçesinden aylık araç başı 750,00 TL ücret ödenecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İlimizde de yapılacak olan ödemeden Özel Toplu Taşıma Aracı (ÖTTA) sistemine geçen işleticiler de yararlanacaklar. Ücretsiz taşınan yolcunun bedeli aylık olarak işleticilerin hesabına belediyemiz üzerinden yatırılacak. Toplu ulaşımın dönüşümü kapsamında kooperatiflerle yaptığımız görüşmelerde birçok kez ücretsiz taşınan yolcunun parasının ödeneceği dile getirmiştik. Yeni yapılan yasal düzenleme ile bu haktan yararlanacak işleticilerin de kafalarındaki bazı belirsizliklerde ortadan kalkmış oldu.”