Meclis Canlı

Özel Toplu Taşıma Araçlarına Gelir Desteği Ödemesi Yapılıyor


02.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yürütülen Toplu Ulaşım Dönüşümü kapsamında Özel Toplu Taşıma (ÖTTA) statüsü kazanan özel teşebbüs taşımacı esnafın 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını, gazi vb. özel taşıma gruplarının taşınması karşılığı olarak aylık 750,00 TL gelir desteği ödemesine ilişkin 2 aylık gelir desteği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gönderildi. Eylül ve Ekim ayları için ödenecek 900.000 TL hak sahiplerine dağıtılıyor.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra Muğla genelinde yasal çerçevede, şoför esnası ile birlikte karşılıklı diyalogla uygulanan ve diğer büyükşehirler tarafından örnek alınan ulaşımda dönüşüm projesi ile bugüne kadar Muğla genelinde 1429 üye 952 aracı ile dönüşüme katıldı.

Ücretsiz Taşınan Yolcular İçin 3 Milyon 415 Bin Gelir Desteği Ödendi

2014-2016 yıllarında Muğla genelinde Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve özel toplu taşıma araçları 30 milyon 322 bin yolcu taşıdı. 65 yaş üstü, şehit yakını, gaziler gibi ulaşımdan ücretsiz yararlanan vatandaşların sayısı da 3 milyon 102. Ayrıca özel toplu taşıma araçlarına ücretsiz yolcu taşıdıkları için yapılan gelir desteği de Nisan 2015 – Ekim 2016 ayları arasında toplam 3 milyon 415 bin 500  TL.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa; yolcular ve şoförler arasında tartışmalara yol açan ücretsiz ulaşım sorununun “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ile gelir desteği ödemelerinin yapılmasıyla birlikte çözüldüğünü söyledi. Alper Kolukısa; “Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma sunan Denetimli Özel Halk Otobüsü sahiplerine Büyükşehir Belediyemize aktarılan gelir desteği ödemeleri yapılmaya başlandı. İlimizde ulaşım hizmeti sunan Denetimli Özel Halk Otobüsü işletmecilerinin bundan sonra yapacakları kamu taşımacılığı neticesinde düzenli olarak gelir desteği ödemesinden faydalanacaklar.” dedi.