Meclis Canlı

Ortaca’da Trafik Işıkları Yenilendi


28.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, eski trafik ışıklarını gelişen teknolojiye uyumlu yeni nesil trafik ışıkları ile değiştirmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Muğla ili genelinde trafik sinyalizasyonunda kullanılan akkor flamanlı oto ve yaya lambalarını, daha az elektrik tüketen uzun ömürlü LED'li sinyal grupları ile yeniliyor. Ekipler, Marmaris İlçesi ve Milas İlçesindeki sinyalize kavşaklarda yaptığı yenileme çalışmalarına Ortaca İlçesinde de devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ortaca İlçemizde sinyal grupları eski olan Belediye Kavşağı ve İstiklal Caddesi Kavşağında trafik ışıklarını yenileme işlemleri tamamladık. LED’ li ışıklar sayesinde sürücüler ve yayalar, güneş ışığında bile ışıkları daha rahat fark edebilecekler. Ayrıca yarı iletken teknolojisiyle üretildikleri için her türlü hava koşuluna dayanıklı olan LED’ li sinyal grupları sayesinde %90 a yakın elektrik tasarrufu sağlanmış olacak.”