Meclis Canlı

Ortaca Cem ve Kültür Evi çalışmaları hızla ilerliyor


15.11.2018


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca Cem ve Kültür Evi çalışmaları büyük bir hızla ilerliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin temmuz 2018’de temelini attığı ve özellikleri ile dikkat çeken Ortaca Cem ve Kültür Evi inşaatında yüzde 60’lık kısım tamamlandı. 2 Milyon 773 bin TL yatırımla 986 m2 alan arazi üzerine inşa edilen Ortaca Cem ve Kültür Evi 4 bloktan oluşuyor. A Blok içerisinde konferans salonu, kütüphane ve derslik, B Blok içerisinde ibadethane, C Blok içerisinde morg, kurban kesim yeri, tuvalet, D Blok içerisinde ise mutfak ve aş evi bulunuyor.

Proje tasarımı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ortaca Cem ve Kültür Evi’nin alevi inancına ve ibadetlerine uygunluğu için mimar Sevilay Miser yardımcı oldu ve proje alevi kutsalı nedir, alevi sosyal hayatı nedir, bir ibadethaneden aleviler ne bekler diye sorgulayarak yapıldı.

Başkan Gürün; “Vatandaşımızın memnuniyeti, huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşaması bizim vazifemiz”

Muğla’da söz verdikleri hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bunun en güzel örneklerinden birinin Ortaca İlçesi’nde yükselmekte olan Cem ve Kültür Evi olduğunu belirtti. Başkan Gürün; “Ortaca Cem ve Kültür Evi Yerel seçimlerden önce vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde konuştuğumuz ve ilçemize kazandırmak istediğimiz bir hizmetti. Ortaca Belediye Başkanı’mızla birlikte yola çıktık. Ortaca Belediye’miz Kültür Evi için bize yer teslimini yaptı ve Büyükşehir Belediyemiz yapımına başladı. Ankara’da yapılan büyük Cemevi’ni Muğla Belediye Başkanı iken ziyaret ettiğimde binada emeği olan mimar Sevilay hanımla tanıştım. Oradaki ritüelleri, Kırklar Meclisi’ni ve diğer özellikleri konuşma fırsatımız olmuştu. Muğlamıza da böyle bir ibadethanenin yapılması konusunda düşüncelerimi paylaştım. Bir hizmeti gerçekleştirirken o şehrin ihtiyaçları, insanımıza yapacağı katkı kararımıza doğrudan etki yapıyor. İyiyi, güzeli hayal etmeli, düşünmeli ve gerçekleştirmek için yapıcı adımlar atmalıyız. Ortaca Cem ve Kültür Evimiz için proje hazırlık aşamasında bu yerin inanç ve ibadet için özel bir yer olduğunu düşünerek Sevilay hanımın katkısını ve görüşlerini bizlerle paylaşmasını istedik. Büyükşehir Belediyesi proje ekibimizle toplanarak Sevilay hanımın teknik direktörlüğünde projemize son şeklini verdik. Yüzde 60’ı tamamlanan Cem ve Kültür Evi’miz sevgiye sevgi katacak, gönülleri birleştirecek, gülümsemeyi çoğaltacak. İnsanın iyi ve kötü halini kabul ederek insanların davranışlarını daha iyi hale getirmek için öğretimizden, velilerimizden faydalanacağız. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum bu söylemlerin, bu öğretilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Toplumumuz ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş durumda, gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım anlayışını, yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kuruludur düşüncesini yaymalıyız. Ortaca Cem ve Kültür evimizin Ortaca’dan başlayarak Muğlamızda sevgiyi suya atılan bir taş gibi dalga dalga yayacağına, güçlü hale getireceğine, dilini tatlı tatlı kullanan bir toplum yaratmaya büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Tesisimiz bittiğinde açılışını tüm canlara birlikte yapacağız. Muğlamız her alanda hizmetin en iyisini hak ediyor. Vatandaşımızın hizmetlerimizden memnuniyeti, huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşaması bizim öncelikli vazifemiz.” dedi.