Online Satranç Turnuvasına 2 Bin 624 Sporcu Katıldı

20.05.2020

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından COVID-19 salgını nedeniyle evlerinde karantinada kalan vatandaşlar için 4 Nisan, 19 Nisan, 3 Mayıs ve 17 Mayıs tarihlerinde olmak üzere 4 kere düzenlenen Online Lichess Satranç Turnuvalarında 2 Bin 624 sporcu mücadele etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çin’de başlayan ve tüm Dünya’yı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle karantinada kalan vatandaşları düşünerek online satranç turnuvaları düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi 4 Nisan’da yapılan Online Lichess Satranç Turnuvasına 215, 19 Nisan’da ikincisi düzenlenen turnuvaya 626, 3 Mayıs’ta üçüncüsü düzenlene turnuvaya 859, 17 Mayıs’ta dördüncüsü düzenlenen turnuvaya ise 924 sporcu katıldı.

Turnuvaya birçok ülkeden sporcu katıldı

Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Türkmenistan, Bulgaristan ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden sporcunun katıldığı Online Lichess Satranç Turnuvasında maçlar Youtube üzerinden canlı yayınlanarak yorumlandı. Dördüncüsü düzenlenen turnuvada toplam 2 Bin 624 sporcu mücadele ederken, 14 Bin 882 maç ve sporcular 948 Bin 984 hamle yaparak turnuvayı tamamladı.