Meclis Canlı

Okul Servisleri Denetleniyor


23.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında  Muğla  il genelinde, şehrin muhtelif yerlerinde ve okul önlerinde okul servis araçlarına yönelik denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

 

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, servis araçlarının çalışma ve güzergah izin belgeleri bulunup bulunmadığı, tescil belgesinde belirtilen den fazla  ayakta öğrencileri bulundurup bulundurmaması , emniyet  kemerleri  takılı  şekilde ulaşımın  sağlanması, okul  öncesi  ve  ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin çalışıyor olması, araç takip sisteminin olması gibi kriterleri denetliyor.

 

Yetki ve sorumluluk alanında denetimlerini yürüten  Zabıta ekipleri, mevzuata aykırı  şekilde faaliyette bulunduğu tespit edilen servis işleticileri hakkında gerekli yasal işlemleri yapıyor.  Okul servis araçlarının teknik donanımlarının da kontrolleri ekipler tarafından yapılıyor.

 

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği öğrenci servis takip sistemi bu yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya devam ediyor. Özel Öğrenci Servis Araçlarına Büyükşehir Belediyesi Filo Takip (GPS) sistemine entegre olmasının sağlanması ve öğrencilerin daha güvenli ortamlarda seyahat edebilmeleri için başlatılan öğrenci takip sistemi yoğun ilgi görüyor. Velilerin, mesaj ya da mail yoluyla bilgilendirildiği sistemde, öğrenci servisinin eve gelişinden iki dakika önce sistem veliyi bilgilendiriyor ve bu şekilde de özellikle kış günleri öğrencilerin sokakta servis beklemesi sona eriyor. Ayrıca, servis aracı okula ulaştığında, okuldan çıktığında ve eve yaklaştığında da veliye mail yada mesaj yoluyla bilgi veriliyor. Kamera bulunan öğrenci servislerinde ise veliler öğrencileri online izleyebiliyor. Sisteme dahil olmak isteyen veliler www.mugla.bel.tr adresine girerek Öğrenci Servis Takip Talep formu doldurarak şifre ve kullanıcı adına erişebiliyorlar.