Meclis Canlı

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun


23.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, Muğla’da 146 bin öğrenci, 9978 öğretmen olduğunu ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatarak, toplumların gelişmişlik seviyesinin eğitime ve öğretime verdiği önemle doğru orantılı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “ Bilimde ve sanayide dünyada söz sahibi ülkeler eğitime, bilime, bilgiye önem veren toplumlardır. Daha ilk çağlardan günümüze öğrenmeye ve öğretmene verilen önemi Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözündeki asaletten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözündeki güvenden daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyet döneminde Köy Enstitüleri ile ülkemizin her köşesindeki vatandaşlarımıza ulaşılmış, bu eğitim kurumları okuma, yazma, mesleki bilgiler anlamında Anadolu’nun Atatürk devrimleri ile aydınlanmasını sağlamış ve bu kurumlardan çok değerli eğitimciler yetişmiştir. Çağdaş, modern toplumlar seviyesine ulaşmak için eğitim sistemine önem verilmeli, geleceğimizin teminatı gençlerimizin kaliteli, bilimsel yöntemlerle eğitim alması sağlanmalıdır. Sorgulayan, özgüven sahibi, üreten, fikri, vicdanı, irfanı hür bireyler yetiştirmek için öğretmenlerimize de büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıkla görev yapmaya çalışan öğretmenlerimizin ekonomik kaygı çekmeden, modern araç gereçler ve ortamlarda görev yapmasını sağlamak en önemli vazifemiz olmalıdır.” dedi.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği tarih olan 24 Kasım tarihinin 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün sözlerine şöyle devam etti; “Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın ailelerinden ilk ayrılışlarından itibaren yanlarında olan, onlara yeri geldiğinde annelik yeri geldiğinde babalık yapan, çocuklarımıza okumayı, yazmayı, paylaşmayı öğreten öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, bu anlamlı günde başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göçmüş bütün öğretmenlerimizi sevgi ve saygı ile anıyorum.” dedi.