Meclis Canlı

“Öğrencilerin Güvenliği İçin Çalışıyoruz”


25.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, almış olduğu karar ile “S” plakalı öğrenci servis araçlarına filo takip sisteminin kurulmasını zorunlu hale getirdi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında alınan karar sonucunda Muğla ilinde faaliyet gösteren S Plakalı öğrenci servis araçlarının Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında kullanılan sisteme entegreli filo takip sistemini 31.12.2015 tarihine kurdurması gerekiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Son günlerde Türkiye genelinde okul taşıtlarında yaşanan tatsız haberlere Muğla ilinin eklenmemesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak önlemler almakta ve konu ile ilgili son teknolojilerden faydalanmaya çalışmaktayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha güvenli ve kaliteli bir şekilde eğitim öğretim birimlerine ulaşımlarının sağlanması,  yetkisiz taşımacılığın önüne geçilmesi ve öğrenci taşımacılığının izlenebilir hale getirilmesi için bu çalışmayı yapıyoruz. Alınan bu kararımızı Muğla ili genelinde faaliyet gösteren Kooperatif üyeleri, Kooperatif Başkanları ve Şoförler Odası Başkanlarına da ilettik. Sistemin kurulması ile ilgili olarak gerekli hassasiyetin gösterileceğinden eminiz.” dedi.