Meclis Canlı

Öğrenciler için yeni hat


06.09.2019

-Öğrencilerin sık kullandığı güzergahlar tespit edildi ve yeni hat kuruldu

-Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinin yüzde 80’nini öğrencinin oluşturduğu Kötekli Mahallesi’nde öğrenciler ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile yapılan koordinasyon sonucunda öğrencilerin en çok kullandığı güzergaha yeni otobüs hattı kurdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde en fazla öğrencinin yaşadığı Kötekli Mahallesinde yeni bir güzergah belirleyerek otobüs hattı kurdu. İlçenin yüzde 80’nin yaşadığı kampüs bölgesi olan Kötekli mahallesinde öğrencilerin en fazla kullandığı güzergâhları tespit eden Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve öğrencilerle gerçekleştirilen koordinasyon sonunda yeni otobüs hattı kurma kararı aldı.

9 Eylül Pazartesi günü öğrencilerin hizmetinde olacak olan yeni otobüs hattı ile ilgili açıklamada bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Geçen yıl yaptığımız çalışmalar çerçevesinde öğrencilerimizin güzergâh olarak en fazla kullandığı hatları tespit ettik. Yaptığımız tespitler sonucunda Yeniköy ve Tıp fakültesine uzanan güzergâhta yoğun bir taşıma olduğunu tespit ettik. Çalışmalarımızı tamamlayarak Yeniköy, KYK, Eğitim Fakültesi, Rektörlük, Tıp Fakültesi ve yeni yurtlar bölgesi güzergâhlarını kapsayan otobüs hattını faaliyete geçirdik. Yeni kurulan hattımızdaki otobüsümüzün numarası 1-57 kodlu olacak ve 10 dakikada bir öğrencilerimize hizmet vermek için hareket edecek” ifadelerine yer verildi.