Meclis Canlı

Öğrenciler Can Dostları Ziyaret Etti


08.10.2018

Menteşe ve Ula’daki 6 okulda öğrenim gören öğrenciler 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan bakımevini ziyaret etti.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle 257 öğrenci Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevini ziyaret etti. Menteşe ve Ula’da bulunan 6 okuldan gelen öğrencilere bakımevi personeli tarafından günün anlam ve önemini anlatan sunum yapıldı. Daha sonra bakımevini gezen öğrenciler can dostların hangi şartlarda bakıldığı, ne tür işlemlerin yapıldığı konularında bilgi edindi. Bakımevini ziyaret eden öğrenciler getirdikleri mamaları da can dostlar için bağışladılar.

“Bizim için bir dost besler misin?”

Bakımevini ziyaret eden öğrencilere başlatılan kampanya kapsamında küçük mama paketleri hediye edildi. “Bizim için bir dost besler misin?” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında bakımevini ziyaret eden miniklerden sokaktaki bir can dostu beslemeleri istenildi.

Hayvanları Koruma Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklere üniversite öğrencileri de katılım sağladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 25 kişilik grup bakımevi duvarlarında çeşitli hayvan figürleri boyaması yaparak duvarları renkli bir görünüme kavuşturdular. Öğrencilerin çalışması ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Bin 520 dost sahiplendirildi

Çalışmalarını titizlikle sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde bu güne kadar bin 520 hayvan sahiplendirildi. Bakımevinde 7 bin 173 hayvan kısırlaştırılırken, 5 bin 797 hayvanın da tedavisi yapıldı. 7 bin 422 hayvanın aşılandığı bakımevinde 110 hayvana da cerrahi operasyon yapıldı.

3 Milyon 715 Bin TL’ye yapımı tamamlanan ve Temmuz’da açılışı yapılan yeni bakımevi özellikleriyle Türkiye’nin sayılı bakımevleri arasına girdi. 37 bin 349 m2 alan arazi üzerine inşa edilen geçici hayvan bakımevinde  ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam park alanları bulunuyor.