Meclis Canlı

Müzik ile Terapi Projesine İtalya’dan Teşekkür


13.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Avrupa Birliği Leonardo Mesleki Eğitim Projesi” yurtdışı ortaklarından İtalya SorumlusuStefano Carboni, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında Muğla Belediyesi döneminde başlattığı “Engellilerin ve Dezavantajlı Grupların Mesleki Yaşama Uyumlarında Müzik Terapisinin Önemi” konulu projesinin yurtdışı ortaklarından İtalya Toscana Eyaleti Sosyal Hizmetler Yürütme Kurulu Sorumlusu ve aynı zamanda Toscana Eyaleti CTCA Sosyal Hizmet Derneği Başkanı Stefano Carboni, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulundu. Stefano Carboni teşekkür ziyareti kapsamında Proje Koordinatörü Recep Erdinç İnce, Belediye Koroları Şefi Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı ile görüşerek proje hakkında bilgi alışverişinde bulundu ve projenin İtalya bölümünde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı, “Engellilerin ve Dezavantajlı Grupların Mesleki Yaşama Uyumlarında Müzik Terapisinin Önemi” konulu projenin amacı engelliler ve dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan, işsizler ,göçmenler ,alt gelir grupları gibi alt sosyo-ekonomik grupların mesleki ve günlük hayatlarındaki sıkıntılarının mümkün olduğunca azaltılması ve kendilerini bu toplumun bir parçası olarak daha çok görmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Zağlı; “ Projemizin yurtdışı ortaklarından İtalya Toscana Eyaleti Sosyal Hizmetler Yürütme Kurulu Sorumlusu ve aynı zamanda Toscana Eyaleti CTCA Sosyal Hizmet Derneği Başkanı Stefano Carboni’ye ziyaretlerinden ve projenin İtalya bölümünde yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.