Meclis Canlı

MUTTAŞ Şoförlerine 120 Saat İngilizce kursu verildi


02.08.2018

Türkiye’nin gözde turizm şehirlerinden biri olan Muğla’da yabancı turistlerle daha etkili ve doğru iletişim kurulabilmesi amacıyla MUTTAŞ şoförlerine İngilizce eğitim verildi.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Menteşe İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması neticesinde, belediye otobüslerinde hizmet veren Muğla Kent Hizmetleri İnşaat Turizm Taşımacılık Ticari İşletmecilik İletişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (MUTTAŞ) şoförlerine, Temel İngilizce Kursuna yönelik eğitim programı düzenlendi.  İlk olarak Menteşe İlçesinde gerçekleşen İngilizce Kursunda, 54 şoföre 120 saat eğitim verildi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre;

“İlimize gelen yabancı turistlerin toplu taşıma araçlarındaki seyahatleri esnasında, şoförlerimiz ile etkili ve doğru iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla şoförlerimize yönelik İngilizce kursu verilmesi için bir program düzenledik. Şoförlerimize, konusunun uzmanı olan akademik personellerce 6 hafta boyunca eğitim verildi. İlk periyotta Menteşe ilçemizde düzenlenen eğitimler, ilerleyen süreçte MUTTAŞ’a bağlı 230 şoför olmak üzere talebe göre özel halk otobüs şoförlerine eğitim verilecek.  Bu eğitimlerimizi kış sezonunda tüm ilçelerimizde yapmayı planlıyoruz. İngilizce öğrenmek isteyen taksi, servis ve halk otobüsü şoförlerimize de bu eğitimleri ücretsiz olarak vermeyi planlıyoruz. Toplu taşıma araçlarında hizmet kalitesini arttırmak ve vatandaşlarımız için daha konforlu yolculuk hizmeti sunmak amacıyla, mesleki eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şoförlerimizle ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikâyet ve önerileri hassasiyetle değerlendirilip, yolcularımıza daha iyi hizmet sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şoförlerimizle yolcularımız arasındaki iletişimi güçlendirmeyi, daha hoşgörülü ve daha güler yüzlü şoförlerimizle yolculuk hizmeti sunmayı hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.