Meclis Canlı

MUTTAŞ Havaalanı Taşımacılığında 3 Milyon Rakamına Yaklaştı


05.07.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ, kurulduğu günden bugüne kadar iki havaalanına sahip Muğla’da 2 Milyon 891 Bin yolcu taşıdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanındaki görev, sorumluluk ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 2014 yılı Temmuz ayında başlattığı havaalanı taşımacılığında MUTTAŞ ile bugüne kadar 32 modern araçla Muğla’nın 2 havaalanından 2 Milyon 891 Bin yolcu taşıdı.

Ramazan Bayramı tatilinde 17 bin yolcu taşındı

Menteşe Otogar-Milas-Bodrum Havaalanı, Bodrum Otogar-Milas-Bodrum Havaalanı, Marmaris Otogar-Dalaman Havaalanı, Fethiye Otogar-Dalaman Havaalanı’na karşılıklı seferlerle hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUTTAŞ 2 Milyon 891 Bin yolcu taşırken 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 17 bin 586 yolcu taşıdı. Menteşe’den günde 14, Fethiye ve Marmaris’ten günde 18, Bodrum’dan günde ortalama 45 seferle vatandaşlara hizmet veren MUTTAŞ, yolcu sayısına göre de ek sefer koyabiliyor.

Başkan Gürün; “Güzel Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor”

Türkiye’nin metropol şehri İstanbul’dan sonra iki havaalanına sahip tek il olan Muğla’da vatandaşlardan gelen taleplerle havaalanı taşımacılığını başlattıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu hizmetten sonra uçakla seyahatin daha fazla tercih edilmeye başlandığını belirtti. Başkan Gürün; “Doğal ve tarihi güzellikleri, turizmde söz sahibi ilçeleri ile Muğla yerli ve yabancı misafirlerimiz tarafından en çok tercih edilen şehirlerden biri. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı misafirlerimizin şehrimize ulaşım için kullandığı havaalanı taşımacılığında Büyükşehir Belediye’mizin kuruluşu MUTTAŞ ile vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. 2014 yılından bugüne 3 milyona yakın havaalanı yolcusuna hizmet verdik. Bu hizmetimizden sonra ulaşımda vatandaşlarımızın uçak yolculuğunu daha fazla tercih ettiğini gördük. Hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye, mesafeleri kısaltmaya, onların daha huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşamasını sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.