Meclis Canlı

MUSKİ’den Bodrum’a Bayram Takviyesi


15.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramında yaşanabilecek su sıkıntısı nedeniyle Bodrum İlçesine ek içme suyu kaynağı sağladı.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı ve turizm sezonunun devam etmesi nedeniyle artacak olan su kullanımını karşılayabilmek için Bodrum İlçesine ek içme suyu sağladı.

Toplam 7 bin 300 metreküp gün ilave su sağlandı

Ülkenin gözde turizm merkezlerinden biri olan Bodrum İlçesinde MUSKİ tarafından su temini için çalışmalar devam ediyor. Turizm sezonu ve Kurban Bayramı nedeniyle 2 Milyonun üzerinde bir nüfusa ev sahipliği yapacak olan ilçeye son olarak 7 bin 300 metreküp gün su takviyesi sağlandı.

2 İlave Su Kaynağı Sisteme Dahil Edildi

Milas İlçesi Çamköy ve Bodrum İlçesi Mumcular Mahallerinden iki yeni su kaynağı sisteme dahil edilerek Bodrum İlçesine su takviyesi yapıldı. Bunun yanı sıra yine Çamköy Mahallesinden farklı bir su kaynağı da daha MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından temin edildi ve bu kaynağında bayramdan sonra Bodrum ilçesine aktarılacağı belirtildi.

“Yeni Su Takviyelerimiz Olacak”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum İlçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla ve turizm sezonu nedeniyle 2 Milyonun üzerinde bir nüfus beklediklerini söyledi. Ülgen, “Bu vatandaşlarımızın sorunsuz bir bayram ve tatil geçirmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Son olarak iki farklı kaynaktan Bodrum’a 7 bin 300 gün metreküp su temin ettik ve diğer su takviye çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanı sıra kayıp ve kaçaklarla mücadelemiz devam ediyor. Meydana gelen arızalara anında müdahale ederek suyun boşa gitmemesi için de gayretli bir çalışma yürütüyoruz. Yeni su kaynakları ile ilgili çalışmalarımız neticesinde Bayramın hemen ardından yeni bir su kaynağı da Bodrum’a aktarılacak” diye konuştu.