Meclis Canlı

MUSKİ Dev Projelerin ‘Danışmanlık’ İhalesine Çıktı


22.03.2016



  1. Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde 207 Milyon TL ödenekle yapılacak olan projelerin startını vermek üzere ‘danışmanlık’ ihalesine çıktı.
  2. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projeleri 2019 yılına kadar tamamlayarak halkımıza sağlıklı ve çevre dostu tesisler kazandırmak istiyoruz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası ile yapmış olduğu yatırım toplantısının ardından 207 Milyonluk projelerin startı için ihaleye çıktı. Bodrum ilçesinde yapılacak olan iki ayrı arıtma tesisinden Fethiye Hisarönü- Ovacık’ta yapılacak tesise kadar birçok önemli projenin altına imza atacak olan MUSKİ Genel Müdürlüğü, yatırımların danışmanlık ihalesine çıktı.

Konuyla ilgili bilgi veren MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, 207 Milyonluk yatırım ile il genelindeki alt yapı sorunlarını çözeceklerini söyledi. Bodrum’dan Seydikemer’e, Datça’dan Kavaklıdere’ye kadar bir çok sorunun bu projeyle çözüleceğine dikkat çeken Yaşar, “21 Mart 2016 tarihinde ilanı yayınlanan Danışmanlık ihalemizin 04 Nisan 2016 tarihine kadar son başvuru yapılacak. Kredi kapsamındaki işlerle ilgili Danışmanlık ihalesiyle birlikte hızlı bir şekilde projelerimizin temelini atmaya başlayacağız. Yapılan ihale ile Atıksu Arıtma Tesisleri, derin deniz deşarjı, kanalizasyon şebekeleri için mevcut projelerin incelemesi veya kesin projelerinin hazırlanması, ihale dokümanlarının hazırlanması ve inşaat kontrollüğü danışmanlık hizmetleri almayı amaçlıyoruz” dedi.  

“BÜTÜN İLÇELERİMİZDE İHTİYAÇ VE ÖNEM SIRASINA GÖRE HİZMET ÜRETİYORUZ”

Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak göreve başladıkları günden bu yana birçok alanda hizmet ve projeler ürettiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak yerel seçimlerden sonra olmayan bir belediyeyi kurduk ve kısa zamanda Muğlalı vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek yatırımlarla hizmet üretmeye başladık” dedi. 

Bütün ilçelerde ihtiyaç ve önem sırasına göre hizmet ürettiklerini söyleyen Başkan Dr. Osman Gürün, şunları söyledi;

“MUSKİ Genel Müdürlüğümüz Dünya bankasından alınacak olan kredi kapsamında Bodrum İlçesi Turgutreis Mahallesinde 46.000 metreküp gün kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) ve 15 bin metreküp gün kapasiteli Akyarlar AAT’nin yapımı ile 50 bin metreküp gün kapasiteli Marmaris AAT’nin iyileştirilmesi ve deşarj hattının yenilenmesi yapılacaktır. Aynı zamanda mevcut Atıksu Arıtma Tesislerinin revizyonu, Bodrum ilçesi Kanalizasyon Şebekesi Hattı,  Fethiye Merkez Hisarönü-Ovacık kanalizasyon şebeke ve terfi hattının yapılmasını planlıyoruz.”

“Muğlamıza Yatırım Yapmaya Devam Edeceğiz”

Muğla’da 2016-2019 yılları Muğla Büyükşehir Belediyesinin temel atma törenleri ve açılış yılları olacağına dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran yatırımlarımıza hep birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak 2014-2015 yılında 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptık. 2016 yılında da öngördüğümüz yatırım 410 Milyon 218 Bin TL’dir. 29 Martta iki yılımızı tamamlamış olacağız ve geldiğimiz nokta bizler için gurur verici. 207 Milyonluk alt yapı hizmetlerimiz ile birlikte 2019 yılında halkımıza sağlıklı ve çevre dostu tesisler kazandırmaktır” ifadelerini kulandı.