Meclis Canlı

Muhtarlardan Atatürk Büstleri İçin Teşekkür Ziyareti


21.11.2017

Milas, Menteşe, Yatağan, Kavaklıdere ilçelerinden Muhtarlar Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine yaptığı hizmetler için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

 

Milas Bozalan, Menteşe Göktepe, Yatağan Katrancı, Çukuröz, Kavaklıdere Derebağ Mahallesi Muhtarları Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine yaptığı hizmetler ve en önemlisi mahallelerine yapılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla genelinde ilçelere, mahallelere yaptığı hizmetlerden çok memnun olduklarını, Muhtarlar Masası biriminin istek ve talepleri anında karşıladığını söyleyen muhtarlar kendileri, mahalle halkı için çok önemli olan, mahalle meydanlarına çok yakışan, yaptıkları ile bu güzel vatanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Atatürk’ün büstünü Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine yapmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve teşekkür etmek için ziyarete geldiklerini belirttiler. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e hizmetlerinden dolayı plaket taktim eden muhtarlar kendilerine verilen sözlerin tutularak hizmetlerin geldiğini belirttiler.

 

“Ata’mızı daha yakından tanımalı, anlamalı ve Onun aydınlattığı yolda ilerlemeliyiz”

 

Muğla’da 13 ilçe belediyesi, 566 mahalle muhtarı ile BÜYÜK bir aile olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Büyükşehir Belediyesi olunduğu günden itibaren vatandaşlara verilen sözlerin yerine getirildiğini, görev süreleri boyunca da hedeflerini bir bir gerçekleştireceklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da ilçe belediyelerimiz, muhtarlarımızla büyük bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi Muğlamızda da her mahallemizin, ilçemizin ihtiyaçları, talepleri ve beklentileri var. Yaklaşık dört yıldır Büyükşehir Belediyesi olarak önem ve aciliyet sırasına göre Muğlamızın beklediği, yapacağız dediğimiz hizmetleri gerçekleştirdik ve yatırımlarımıza, hizmetlerimize devam ediyoruz. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk büstlerini de mahalle meydanlarına, okullara yapıyoruz. Ayrıca daha önce Anıtkabir’e gitmemiş kadınlarımızı Ata’mızı manevi istirahatgahında ziyaret etmeleri için Ankara’ya gönderiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bizlere emanet eden, fikirleri, devrimleri, ileri görüşlülüğü ile günümüzü, geleceğimizi aydınlatan Atatürk hepimiz için ortak bir değer, önderdir. Yaşlısından, gencine bütün yurttaşlarımız, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için  Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerlemeli, onu daha yakından tanımaya, anlamaya çalışmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak Ata’mızın yolundan ilerlerken, şehrimizi çağdaş, yaşanır bir kent haline getirirken vatandaşlarımızın Ata’sını anlaması, tanıması, öğrenmesi ve özlem gidermesi için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda mahalle meydanlarına ve okullara bugüne kadar 30 Atatürk büstü ve Atatürk Köşesi yapımı gerçekleştirdi.