Meclis Canlı

Muğla’ya yılın ilk karı düştü


30.12.2019


Muğla’nın Menteşe, Kavaklıdere ve Seydikemer ilçelerine yılın ilk karı düştü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri geceden başlayarak kar yağışından etkilenen bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yılanlı ve Göktepe mevkii, Kavaklıdere ilçesi Nebiköy, Ortaköy grup yollarında, Seydikemer Seki, Kayabaş, Doğanlar, Bekçiler grup yollarında ve Ceylan Temel Seki grup yolunda kar yağışından etkilenen yollar Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları ile ulaşıma açıldı. Gece geç saatlerde başlayan kar yağışına karşı hazır tutulan ekipler kar yağışının başlamasıyla birlikte vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için çalışmalarına başlayarak kısa sürede yolları ulaşıma açtı.

Başkan Gürün; “Muğlamız yeşili, mavisi, güneşi, bembeyaz kar örtüsü ile çok güzel bir şehir”

Muğla’nın dört mevsim özelliklerini coğrafyasında en güzel yansıtan şehirlerin başında geldiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeşili, mavisi, güneşi, bembeyaz kar örtüsü ile Muğla’nın her haliyle güzel bir şehir olduğunu belirtti.

Başkan Gürün; “Muğlamızın merkez ilçesi Menteşe’nin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede Yılanlı mevkiini beyaza bürüdü. Olumsuz hava koşullarına karşı görev başında olan ekiplerimiz kısa sürede kar yağışından etkilenen yolları ulaşıma açtı. Bu yollarda ekiplerimiz çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Muğla dört mevsim özelliklerini coğrafyasında en iyi yansıtan şehirlerin başında geliyor. Kıyı ilçelerimiz güneşin tadını çıkarırken yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızda karın keyfini çıkarıyor. Muğlamız yeşili, mavisi, güneşi, bembeyaz kar örtüsü ile çok güzel bir şehir.” dedi.