Meclis Canlı

Muğla’ya Teknolojik Kuşbakışı


16.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çağdaş teknolojiler yakından takip ediliyor. Bu kapsamda yeni bir teknolojik proje daha hayata geçirildi.

Temin edilen en başarılı insansız hava araçları sistemi (İHA) ile Muğla’ya ait güncel tarihli ve yüksek çözünürlüklü (1 cm / 15 cm) ortofotolar talep alanına göre Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilmeye başlandı. İnsansız Hava Araçları ile üretilen yüksek hassasiyetli, koordinatlı görüntüler sayesinde daha ucuz maliyet ile en kaliteli ortofoto, sayısal yükseklik modeli ve nokta bulutu verileri oluşturularak Büyükşehir Belediyesinin birçok projesinin önemli altlık verileri sağlanmış olacak.

Halihazır üretimi ve imar planları için altlık olarak, proje kapsamında çalışmanın öncesi ve sonrası durumunun görüntülenmesi ve benzeri konular ile ilgili talepler hazırlanan Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) WEB Uygulaması üzerinden online olarak yapılabiliyor.


Konu ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu platform sayesinde düşük maliyette ve yüksek kalitede görüntü elde edilmesi sağlanmış olup; tüm Daire Başkanlıklarının hizmetine sunularak veriye hızlı, kolay ve doğru ulaşmaları sağlandı.  Teknolojik olarak bu gelişmeleri Belediyemiz bünyesine dahil ederek vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunma çalışmalarımız bu proje ve hayata geçireceğimiz diğer projelerimiz ile devam edecek. Ayrıca Akıllı Kent Muğla teması altında hem vatandaşların hem de Belediye birimlerinin faydalanacağı doğru yatırımların sürdürüleceği belirtildi.