Meclis Canlı

Muğla’ya son yılların en çok yağışı düştü


11.02.2019

Türkiye’nin en çok yağış alan illerinden biri olan Muğla Ocak ayında son beş yılın en fazla yağışını aldı. Geçtiğimiz ay Muğla’ya 3 bin 184 kg. yağış düştü.

Ülkemizin en çok yağış alan illerinin başında gelen Muğla’ya Ocak ayları ortalamalarında son beş yılın en fazla yağışı düştü. Meteoroloji verilerine göre geçtiğimiz ay Menteşe’ye 556 kg. Marmaris’e 527 kg, Köyceğiz’e 451 kg. Bodrum’a 331 kg. yağış düşerken diğer ilçelerle birlikte 3 bin 184 kg yağış düştü.

Barajların Doluluk Oranı %100’e Ulaştı

Türkiye ortalamasının üzerinde yağışın düştüğü Muğla’da barajların doluluk oranları %100’e ulaştı. Yaklaşık 10 yıldır tamamen dolmayan Mumcular Barajı ve Marmaris’e içme su sağlayan Atatürk barajının da yaşanan yoğun yağışların ardından yıllar sonra tam kapasite doldu. Suyun baraj kapasitesini aşması nedeniyle barajların kapakları açılarak su tahliye edildi. Bodrum’un tamamını besleyen Geyik Barajında da doluluk oranı %100’e ulaştı.

Su Baskınlarına Büyükşehir Tarafından Müdahale Edildi

Yaşanan yoğun yağmur yağışları nedeniyle bazı bölgelerde meydana gelen su taşkınlarına Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, İtfaiye ve Fen İşleri ekipleri tarafından kısa sürede müdahale edildi. İl genelinde yüzlerce personel ve iş makinesiyle ev ve iş yerlerinde meydana gelen olumsuzluklar için yapılan çalışmalarla daha büyük zararların önüne geçildi.