Meclis Canlı

Muğla’nın yardım tırları Elazığ’a ulaştı


30.01.2020

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris, Bodrum, Milas, Menteşe, Datça ve Fethiye Belediyelerinde toplanan 9 TIR yardım malzemelerini Elazığ’a ulaştırdı. 10 Mahallede dağıtılan yardım malzemeleri mahalle muhtarlarına teslim edildi.

Elazığ ve Malatya’da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede mağdur olan vatandaşlar için ilçe belediyelerinin başlattığı yardım kampanyasına destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Muğla Elazığ İçin Tek Yürek’ sloganıyla toplanan yardım malzemelerini Elazığ’a ulaştırdı.   

Son açıklamalara göre 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ ve Malatya depreminin yaralarını sarmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Ocak Cumartesi günü sosyal medya hesaplarından duyurduğu ‘Muğla Elazığ İçin Tek Yürek’ çağrısına Muğlalılar kısa sürede yanıt verdi. Pazartesi akşamı yola çıkan 9 yardım TIR’ı Çarşamba saat 16.00 sıralarında Elazığ’a ulaştı.

Soğuk kış günlerinde sokakta kalan vatandaşlar için giyecek, yiyecek ve barınma malzemelerinin yer aldığı 9 TIR, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) denetiminde belirlenen mahallelere elden dağıtıldı. Elazığ’ın merkez mahalleleri olan Hüseynik-Kesrik, İcadiye, Çarşı, Yeni, Ulukent ve Doğukent, Yurtbaşı Beldesi, Yazıhan Beldesi, İçme Köyü ve Sedef köyüne yardım malzemeleri bırakıldı.

AFAD) denetiminde belirlenen mahallelere elden dağıtıldı. Elazığ’ın merkez mahalleleri olan Hüseynik-Kesrik, İcadiye, Çarşı, Yeni, Ulukent ve Doğukent, Yurtbaşı Beldesi, Yazıhan Beldesi, İçme Köyü ve Sedef köyüne yardım malzemeleri bırakıldı.