Meclis Canlı

Muğla’nın Karbon Ayak İzi Çıkarılıyor


23.12.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Muğla’nın “Karbon Ayak İzi”ni çıkarıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında almaya hak kazandığı destek ile “Muğla'nın İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” projesini uygulamak için çalışmalarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Muğla ili sınırlarında küresel ısınmanın başlıca sorumlusu olarak gösterilen sera etkisine yol açan gazların oluşumuna neden olan ve özellikle fosil yakıtların kullanımıyla atmosfere yayılan karbondioksit (CO2) salınım miktarının belirlenmesi, diğer bir deyişle karbon ayak izi çıkarılması hedeflendiğini açıkladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Şafak Tercan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; projenin Muğla'nın hava kalitesinin artırılması ve yenilenebilir enerji uygulamaları ile ilgili olduğunu belirtti. Tercan; “Temel amacımız; iklim dostu kentsel gelişmeyi sağlayarak yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımına öncelik vermek. Hazırladığımız bu projede, uzun vadeli bir yaklaşımla kentin enerji ve karbon yoğunluğunun azaltılmasına yönelik seçeneklerin değerlendirilmesi ile Muğla Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlanacak. Ayrıca Projenin devamlılığı ve yaygınlaştırılması için tanıtım çalışmaları yaparak projeden yararlanacak kişileri bilinçlendirmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.