Meclis Canlı

Muğla’nın Çevre Koruma Projeleri Fransa’da Tanıtıldı


07.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, her yıl iklim değişikliği politikaları ve yaklaşımları üzerine Fransa’da düzenlenen ‘Bölgesel İklim Enerji Planları’ konferansına katıldı.

Bu yıl 30 Eylül-1 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Şafak Tercan katılarak, Muğla ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Dr. Şafak Tercan; iklim değişikliği konusunda dünyada gerçekleşen iyi uygulama örneklerinden 3 ülkenin (Brezilya, Senegal, Türkiye) projelerinin paylaşıldığı özel oturumda Türkiye’de gerçekleşen iyi uygulama örneklerine değinerek Muğla ili ile ilgili tanıtım ve proje sunumu yaptı.

Dr. Şafak Tercan konferans ile ilgili yaptığı açıklamada, Muğla ili turizm ve enerji potansiyelinin katılımcılar arasında büyük ilgi çektiğini belirtti. Tercan sözlerine şu şekilde devam etti: “Toplantı süresince iklim değişikliği stratejileri, eylemleri, işleyişi ve gelecek yıllarda planlanan eylem planları tartışılarak sürdürülebilir kalkınma politikaları üzerinde duruldu. İklim Değişimi planı konusunda paydaş toplantısı gerçekleştirilerek, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve özel teşebbüs aynı platformda buluştu. Konferans boyunca gerçekleşen ikili görüşme etkinliği ve çalıştaylarda Muğla ili turizm ve enerji potansiyeli katılımcılar arasında büyük ilgi çekti. İklim değişikliği ile ilgili projeler konusunda işbirliği ağı oluşturuldu. Bu gibi toplantıların hem Muğla’nın tanıtımı için hem de ilimizin sürdürülebilir enerji konusundaki planları için faydalı olacağına inanıyoruz.”